Hoe kan ik mijn gebruikersaccount verwijderen?

hyves logo
Veel websites bieden de mogelijkheid om een account aan te maken om gebruik te maken van extra functionaliteit op een website. Voor veel websites is het zelfs verplicht om je te registreren met een gebruikersnaam en wachtwoord. Het inschrijven bij zo'n site gaat vaak snel en eenvoudig. Maar het uitschrijven op zo'n site is vaak een lastig karwei. Veelal is het niet mogelijk om via de website automatisch je profiel te laten verwijderen, maar moet je een e-mail sturen of een formulier invullen.


Op deze pagina geven wij een overzicht van hoe je het beste kan uitschrijven bij een groot aantal websites. Naarmate de tijd vordert zal het overzicht completer worden gemaakt.


Denk je dat jij je online profiel wilt behouden? Lees dan ons artikel met argumenten om je online profiel te verwijderen. Waarschijnlijk wil je na het lezen van het artikel je profiel verwijderen.

Hyves account verwijderen

hyves logoHoe moet je jouw Hyves account verwijderen? Op de Help pagina van Hyves staat een link naar de speciale pagina om je Hyves account te verwijderen.

LinkedIn account verwijderen


Je kan tegenwoordig via je account instellingen op Linkedin je Linkedin account verwijderen. Je dient ingelogd te zijn op Linkedin om vanuit je accountinstellingen op de speciale link 'Close account' te kunnen klikken.
linkedin account verwijderen

Myspace account verwijderen

1. Ga naar myspace.com en login
2. Klik op de Home link
3. Klik op de Account Settings link
4. Onder Change Account Settings, klik de -Cancel Account- link
5. Klik de Cancel My Account knop om het verwijderen te bevestigen

Facebook account verwijderen


Om je Facebook account te verwijderen moet je een e-mail sturen aan Facebook. Het e-mailadres is te vinden om de contactpagina (Dit is de oude manier om je face book account te kunnen verwijderen). Update juni 2009: Er is nu een nieuw contact formulier waarmee je jouw Facebook account kunt verwijderen. Volg deze link.

Plaxo account verwijderen

plaxo logo
Om je Plaxo account te verwijderen moet je inloggen met je Plaxo login gegevens via de speciale 'verwijder account' link.

CU2 profiel verwijderen

cu2 logo
Je CU2 profiel kun je verwijderen door deze link te volgen.

Xbox live account verwijderen

xbox live
De meest efficiënte manier om je Xbox live account te verwijderen is door te bellen naar de helpdesk van Xbox via het telefoonnummer 0800 023 3894.

Sugababes & Superdudes profiel verwijderen

 sugar babe
Je Sugababes profile verwijderen kan via deze link te volgen. Om jouw Superdudes profiel te deleten volg je deze link.

Partyflock gebruikeraccount verwijderen

Ga naar je profiel en klik op 'Operaties' en dan 'Jezelf verwijderen'. Je wordt voor de zekerheid gevraagd of je je account werkelijk wilt verwijderen.

Party Peeps 2000 account verwijderen

Stuur een e-mail naar het e-mailadres info@partypeeps2000.com om je PP2G account te deleten.

Ekudos gebruikeraccount verwijderen

Stuur een mail naar het e-mail adres info@ekudos.nl met je accountnaam vanaf het bij Ekudos bekende e-mail adres met het verzoek je account te deleten.

Nujij.nl account verwijderen

Jouw Nujij account kun je alleen verwijderen door contact op te nemen met de redactie via deze link, en daar een bericht achter laten met het verzoek je Nujij-account te verwijderen.

Marktplaats account opheffen

Om je Marktplaats account op te heffen dan kan je contact met Marktplaats opnemen via het contactformulier. Marktplaats kan dan je account en je wachtwoord verwijderen.

Schoolbank account verwijderen

Om je schoolbank account te kunnen verwijderen moet je eerst inloggen op schoolbank, en daarna naar de Help pagina's gaan. Op de Help pagina verschijnt dan een link om je account van Schoolbank te verwijderen. Of klik op deze link (je moet wel ingelogd zijn op schoolbank)Lexa account verwijderen


Het is even zoeken, maar ergens diep verstopt in de Help pagina's van Lexa is te lezen hoe je jouw Lexa profiel kunt verwijderen.
Kijk onder 'Mijn Persoonlijke Gegevens' en zoek op 'Hoe kan ik mijn profiel schorsen?', 'Hoe kan ik me uitschrijven bij Lexa?' en 'Hoe kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?'.

Om je Lexa account te verwijderen ga je naar 'Mijn account', tabblad 'Mijn persoonlijke informatie' (Je moet dus eerst wel zijn ingelogd op de website van Lexa.nl). Onderaan die pagina kun je er voor kiezen om je account te verwijderen. Voer de velden 'Gebruikersnaam' en 'Wachtwoord' in om het opheffen van je inschrijving te bevestigen. Update juli 2009: Het formulier werkt niet voor alle accounts. Dit lijkt op een fout bij Lexa. Wanneer je hier telkens de melding krijgt als in 'gegevens ongeldig' dan moet je even een bericht sturen aan de helpdesk van Lexa. Zij maken het dan voor je in orde.

Relatie planet account opzeggen

 relatie planet account opzeggen
Ook bij Relatieplanet is het mogelijk om je profiel te verwijderen.
Je kunt je inschrijving op Relatieplanet verwijderen, door nadat je bent ingelogd de muis-cursor over het tabbad "home" te bewegen en in de selectie box die verschijnt op de link "mijn account" te klikken. Klik dan op de link "mijn account verwijderen". Wanneer je je gegevens verwijderd is dit niet meer ongedaan te maken. Bedenk dus goed voordat je dit bevestigt. Ook voor Relatieplanet geldt dus dat je eerst moet zijn ingelogd op de website om jouw profiel te kunnen verwijderen.

Parship.nl verwijderen

Om je Parship profiel te verwijderen ga je naar 'Mijn gegevens' en kies je voor de optie 'profiel verwijderen'. Om jouw account werkelijk te verwijderen, klik je op de link 'profiel verwijderen' die je ziet op de vervolgpagina.

Meetic account opzeggen

Om je Meetic profiel te verwijderen, kun je via 'Mijn account', tabblad 'Mijn persoonlijke informatie' onderaan de pagina er voor kiezen om je account te verwijderen. Vul de velden 'nickname' en 'wachtwoord' in om het opheffen van je inschrijving te bevestigen.

Twitter account opzeggen

Het verwijderen van de je Twitter account is heel eenvoudig. Je moet eerst inloggen op Twitter, en dan vervolgens de speciale pagina bezoeken waarmee je jouw Twitter account kunt opzeggen.

Zoosk account opzeggen

zoosk logo


Het opzeggen van je Zoosk account kan via de volgende stappen:

  • Login op Zoosk met je gebruikersnaam en wachtwoord;
  • Ga via het menu 'Meer' naar 'Instellingen'
  • Selecteer het menu ' Account'
  • Rechts onderin het scherm staat de link 'Je Zoosk-account deactiveren';
  • Klik dan op de knap met de tekst ' Zoosk-account deactiveren';
  • Geef een reden op in het scherm en druk op de knop ' Account deactiveren'.

Maar, hiermee wordt alleen je account gedeactiveerd en je gegevens worden niet definitief verwijderd. Stuur een e-mail aan Zoosk via het contactformulier met het verzoek alle data te verwijderen.

Dropbox account verwijderen

dropbox account verwijderenDe instructies voor het verwijderen van een Dropbox account staan uitgebreid beschreven op deze pagina voor het verwijderen van een Dropbox account.


Ingediend door vergeefmij op Zat, 2009-06-27 10:27.